Отборът на Канада заяви, че петима членове от делегацията за Зимната

...
Отборът на Канада заяви, че петима членове от делегацията за Зимната
Коментари Харесай

COVID-19 плъзна в Канада, общият брой случаи се покачва преди старта на Олимпиадата в Пекин

Отборът на Канада съобщи, че петима членове от делегацията за Зимната олимпиада в Пекин са дали позитивни проби за ковид и по този начин общата численост на позитивните проби преди старта на форума набъбна до 23!

Спортната мощ на Игрите не разясни дали става въпрос за спортисти, хора от щаба или управителни лица. „В момента петима от 246-те членове на делегацията на Канада в Пекин са в Ковид-19 протоколите. Част от нашата тактика бе да пристигнем по-рано, с цел да си дадем време за потвърждаващи проби и, в случай че е належащо, за осъществяване на Медицинския експертен панел“, се споделя в изказването на Канадския олимпийски комитет.

Според правилника на Международния олимпийски комитет, позитивните проби отпадат от тима и се слагат в карантина. Брайън МакКлоски, президентът на Медицинския еспертен панел на МОК, съобщи на конференция в Пекин, че позитивните проби не са изненадващи.

„Очакваме разпространяването измежду канадските спортисти да бъде равно на разпространяването измежду канадското население сега, което е доста високо“, сподели той. Канада се бори с внезапен скок в случаите на Ковид и министър председателят Джъстин Трюдо е сега в изолираност, откакто е бил контактен.

Зимните олимпийски игри в Пекин, които стартират идния петък (4 февруари), ще се проведат при прецизна „затворена“ система, с цел да бъде обезпечено, че участниците, съдиите и членовете на медиите ще останат разграничени от китайското население. Общо 23 позитивни случая са разпознати от 5092 извършени теста на спортисти и членове на делегация от 26 януари насам, съгласно данни на локалните уредници!
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР